Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πάτρα: Λουκέτο τη Δευτέρα στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου

Αναστέλλει τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών τη Δευτέρα 26 Μαΐου η Σύγκλητος του ιδρύματος. Τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζουν έτσι την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους επειδή όπως αναφέρουν το υπουργείο Παιδείας δεν τήρησε μέχρι τώρα τη δημόσια δέσμευσή του για την επανένταξη των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος σε άλλες θέσεις εργασίας μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

«Οι 48 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών κινδυνεύουν να απολυθούν τις προσεχείς ημέρες και άλλοι 51 μπορούν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση σε λίγους μήνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών.
«Η ασυνέπεια του υπουργείου Παιδείας προκαλεί έντονες αναταράξεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δυσχεραίνει τα μέγιστα την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση δεκάδων υπαλλήλων και δεκάδων οικογενειών» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Στη συνθήκη αυτή η Σύγκλητος δημοσιοποιεί την αγωνία της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών του υπαλλήλων και καλεί το ΥΠΑΙΘ να τηρήσει άμεσα και απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του για την επανένταξή τους στο ίδρυμα. Δηλώνει πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι να επανέλθουν στις θέσεις τους μέσω της εξαγγελθείσης, από το υπουργείο Παιδείας, ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, καθώς το προσωπικό αυτό κομίζει την εμπειρία και πολυετή πείρα που χρειάζεται το Πανεπιστήμιο. Ως ελάχιστη έμπρακτη συμβολική κίνηση αναστέλλει τις διοικητικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014» καταλήγει η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.