Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Νιγηρία: Εμπειρογνώμονες του Ισραήλ στις έρευνες για τις απαχθείσες μαθήτριες

Το Ισραήλ έστειλε εμπειρογνώμονες των υπηρεσιών πληροφοριών στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στις έρευνες για τις τουλάχιστον 200 απαχθείσες μαθήτριες τον περασμένο μήνα από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.
Στην αποστολή μετέχουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ειδικοί που διαθέτουν εμπειρία σε καταστάσεις ομηρίας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διεθνή προσπάθεια εντοπισμού και απελευθέρωσης των μαθητριών.
"Δεν πρόκειται για επιχειρησιακά στρατεύματα. Βρίσκονται εκεί με συμβουλευτικό ρόλο", δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.
Ο αμερικανικός στρατός ήδη πραγματοποιεί πτήσεις με επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Νιγηρία στο πλαίσιο της αναζήτησης των μαθητριών, η απαγωγή των οποίων προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας και ενέτεινε την πίεση προς τον πρόεδρο της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν να αντιμετωπίσει το ζήτημα της Μπόκο Χαράμ.
Η οργάνωση ευθύνεται για τις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στην κυρίως μουσουλμανική βορειοανατολική Νιγηρία.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε την ομάδα εμπειρογνωμόνων πριν από περίπου μία εβδομάδα αφού συζήτησε την κατάσταση με τον Τζόναθαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Ισραήλ διαθέτει αμυντικούς δεσμούς με αρκετές αφρικανικές χώρες κι έχει πουλήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης στη Νιγηρία. Τον Σεπτέμβριο του 2013, το Ισραήλ έστειλε μέλη των ειδικών δυνάμεων στην Κένυα για να βοηθήσουν στην κρίση με την πολιορκία από Σομαλούς αντάρτες της αλ Σεμπάμπ του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/353736/nighria-empeirognwmones-toy-israhl-stis-ereynes-gia-tis-apaxtheises-mathhtries#ixzz32Fg7paoL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.