Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Μπάσκετ: Καμπάνια ειδικά για τις λεσβίες ξεκινά το γυναικείο ΝΒΑ!

Διαφημιστική καμπάνια με στόχο την LGBT κοινότητα ανακοίνωσε ότι ξεκινά το γυναικείο ΝΒΑ και γίνεται έτσι το πρώτο επαγγελματικό άθλημα που απευθύνεται ειδικά σε ομοφυλόφιλους, λεσβίες, μπάισεξοουαλ και τρανς.
Με την καμπάνια αυτή το WNBA ουσιαστικά επιχειρεί να κεφαλαιοποίησει αυτό που είναι γνωστό εδώ και χρόνια: ένα μεγάλο ποσοστό των φιλάθλων προέρχεται από την LGBT κοινότητα.
Μάλιστα έρευνα του 2012 έδειξε ότι μια στις τέσσερις ομοφυλόφιλες γυναίκες παρακολουθεί παιχνίδια γυναικείου μπάσκετ στην τηλεόραση.
Για τους σκοπούς της καμπάνιας θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα, ομάδες του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν σε πορείες gay pride ενώ έχει προγραμματιστεί ειδικό παιχνίδι «υπερηφάνιας» για το Σάββατο 22 Ιουνίου ανάμεσα στο Σικάγο και την Τούλσα.
Η συζήτηση για το άνοιγμα αυτό ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια αλλά μόλις τώρα ελήφθη η τελική απόφαση.
Τη χαρά της για την απόφαση αυτή εξέφρασε μια από τις παίχτριες που έχουν ανοιχτά εκφράσει την ομοφυλοφιλία τους, η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, η οποία ήταν το νο1 του ντράφτ του 2013 για τους Φοίνιξ Μέρκιουρι και σχεδιάζει να φοράει παπούτσια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε όλους τους αγώνες του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.