Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Επιστολή του άπορου που έβγαλαν από χειρουργείο του Ευαγγελισμού

Στην επιστολή του ο 54χρονος περιγράφει ακριβώς πως και πότε συνέβησαν τα γεγονότα στον Ευαγγελισμό, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ, οι οποίοι προτρέπουν τον κ. Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη.
Ο ανασφάλιστος ασθενής στις 07/05/2014 έφυγε από τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός λίγο πριν ξεκινήσει η χειρουργική επέμβαση για την


τοποθέτηση απιδινωτή που ήταν απαραίτητος για την ζωή του, επειδή το λογιστήριο του νοσοκομείου έδωσε εντολή να μην πραγματοποιηθεί η εμφύτευση του απινιδωτή, καθότι ο ασθενής δεν είχε προσκομίσει βιβλιάριο απορίας.
epistoli
Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε αφορμή για να φουντώσει η διαμάχη ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και το ΜΚΙΕ.
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ «το υπουργείο Υγείας επιχείρησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να περάσει την γραμμή ότι εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την όλη ιστορία και ότι δεν υπήρξε καν θέμα διωγμού του ασθενούς από το χειρουργείο αλλά ότι όλα ήταν αποκυήματα της φαντασίας μας».
«Η ζωή του ασθενούς – συνεχίζουν οι υπεύθυνοι του ΜΚΙΕ - τέθηκε σε κίνδυνο και αντί κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη προσπαθούν να εμφανίζουν αυτά τα περιστατικά σαν αντιπολιτευτικά γεγονότα σκορπίζοντας ψέματα και λάσπη για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Το ΜΚΙΕ έχει ένα και μόνο κίνητρο, την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, έξω και πέρα από κάθε κομματικό μηχανισμό.
Θα ζητήσει τώρα συγνώμη ο Υπουργός Υγείας ή θα διαψεύσει και τον ίδιο τον ασθενή;»
Πηγή: Onmed.gr


Read more: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/313557-epistoli-tou-aporou-astheni-pou-evgalan-ekso-apo-xeirourgeio-tou-evaggelismoy#ixzz32XRT4gy9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.