Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από πρώην ισλαμιστή τρομοκράτη της οργάνωσης BOKO HARAM

Ή Boko Haram Είναι μια ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Νιγηρία.
Οι εκμυστηρεύσεις του 27χρονου NasirIsiaku, πρώην μέλους της οργάνωσης Boko Haram, ενώπιον χριστιανικού ακροατηρίου στη Γκάνα, δίνουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση και τις δομές της
ισλαμιστικής οργάνωσης (Ghananews 13/08/13/ObservatoiredeChristianophobie, dreuzinfo). Ο Isiaku εξιστορεί τη ζωή του ως δολοφόνου και την απροσδόκητη μεταστροφή του :
“Oι εκπαιδευτές μας μας δίδασκαν πως όσους περισσότερους χριστιανούς σκοτώναμε τόσο περισσότερο διασφαλίζαμε την είσοδό μας στον Παράδεισο (Alijonan). Εντάχθηκα στο « BafarawaIslamicCenter » το 2010, όπου παρακολουθούσαμε μαθήματα αραβικής γλώσσας.
Κάθε χρόνο μια εικοσάδα από τα μέλη μας πήγαιναν στο Ιράν όπου βρίσκεται το στρατηγείο για να πραγματοποιήσουν ειδική εκπαίδευση.Η οργάνωσή μας αποκαλείται σιιτική , ωστόσο με την BokoHaram συμπράτταμε στο πρόγραμμα της εθνοκάθαρσης .
H ονομασία BokoHaram σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία » Υπάρχουν και άλλες εγκληματικές οργανώσεις, που αποτελούν μέρος της σέκτας BokoHaram και γνωρίζω τουλάχιστον έξι.
Όταν εμείς μαθαίναμε ότι ένα απ’αυτά τα γκρουπ θα επιτίθoνταν στους χρiστιανούς τους ακολουθούσαμε.Η δική μου οργάνωση προυπήρχε της γέννησής μου.Επέβαλε το νόμο της στον Βορρά υπό το στρατιωτικό καθεστώς του Abacha και ακόμη και σήμερα καθοδηγεί πολυάριθμα παρακλάδια της στην περιοχή.
Είμαστε παρόντες στην πλειοψηφία των επαρχιών του Βορρά και κυρίως σε Kastina, Kaduna, Zamfara, Kano, Bauchi, Borno, Gombe, Zaria.Κάποιες φορές όταν αποφασίζαμε να επιτεθούμε στους χριστιανούς και να σκορπίσουμε τον τον τρόμο στα σπίτια τους , νοικιάζαμε ένα ιδιωτικό λεωφορείο για να μεταφέρουμε τα όπλα που θα χρησιμοποιούσαμεεναντίον των απίστων.Ακολουθούσαμε τα μέλη της BokoHaram, κάθε φορά που αυτοί αποφάσιζαν νασφαγιάσουν χριστιανούς ή στρατιώτες γιατί γνωρίζαμε ότι αυτοί οι τελευταίοι σκότωναν τ’αδέλφια μας σε Maiduguri, Yobe και Potiskum.
Ήμουν ένας από τους άνδρες εμπιστοσύνης της ομάδας γιατί ήμουν πιστός και υπάκουος.Διέθετα το μυστικό γραφείο μου όπου δεχόμουν τους εκπροσώπους των χορηγών μας όταν απουσίαζε ο αρχηγός μας και φρόντιζα για τις ανάγκες του καθένα από τα μέλη μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσα να συμμετάσχω σ’όλες τις επιθέσεις εναντίον των χριστιανών και των στρατιωτών.Οι αρχηγοί μας προετοίμαζαν ψυχολογικά υποβάλοντάς μας σε πλύση εγκεφάλου προκειμένου να μας ντοπάρουν να πολεμήσουμε τους χριστιανούς ως εχθρούς του Allah.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.