Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Eντυπωσιακές οι δυνατότητες της ολοκαίνουργιας BMW M3 και Μ4

Το λανσάρισμα των νέων BMW M3 Sedan και M4 Coupe αποκαλύπτει τη νέα τοποθέτηση της φίρμας απέναντι σε ζητήματα όπως «υψηλές επιδόσεις», «τεχνολογία» πάντα όμως υπό το σχήμα Μ. Με περισσότερα από 40.000 αυτοκίνητα M3 Coupe της προηγούμενης, τέταρτης γενιάς το στοίχημα είναι μεγάλο για την νέα 5η έκδοση να συνεχίσει την επιτυχία, αυτή τη φορά με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα: την M3 Sedan και M4 Coupe, τα οποία μάλιστα –για πρώτη φορά στην ιστορία της φίρμας- λανσάρονται ταυτόχρονα.

Το να συνδυαστούν αγωνιστικές επιδόσεις με ευχρηστία, ήταν πάντα το ζητούμενο για την M και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση για τη νέα γενιά. Παράλληλα, επειδή η «καρδιά» της M3 ήταν είναι και θα είναι ο κινητήρας, η νέα γενιά M θα έπρεπε να έχει ανανεωθεί κι εκεί.

Έτσι ο νέος υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας M TwinPower Turbo αποδίδει 431 ίππους και 550 Nm ροπής σε ευρύτατο όριο στροφών (1.800-5.390 σ.α.λ.) καθιστώντας τον μάλιστα 40% πιο αποδοτικό από την προηγούμενη M3 (!).

Παράλληλα όμως ο κινητήρας επιτυγχάνει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και λιγότερες εκπομπές ρύπων κατά περίπου 25%.Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στα της απόδοσης τόσο η M3 Sedan όσο και M4 Coupe χρειάζονται μόλις 4,1 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ. από στάση (με το προαιρετικό 7άρι κιβώτιο M Double Clutch, η ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ενώ για τους «μερακλήδες» υπάρχει το M Driver's Package με όριο στα 280 χλμ./ώρα. Όσο για τα της κατανάλωσης μόλις 8,3 λίτρα/100 χλμ. είναι η μέση κατανάλωση και 194 γραμ./χλμ. η μέση εκπομπή CO2, αριθμοί που θυμίζουν μικρομεσαίο αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.