Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Επέλαση της πατριωτικής Δεξιάς - Νigel Farage: "Θα πάρουμε το 1/3 των εδρών του ευρωκοινοβουλίου"

Την έναρξη των ευρωεκλογών ξεκινούν σήμερα Ολλανδία, Βρετανία και Κροατία την ώρα που ο Νάιτζελ Φάρατζ, τείνει χείρα φιλίας στη "σιδηρά κυρία" της γαλλικής πατριωτικής Δεξιάς.
 
Την ημέρα της κάλπης, ο Φάρατζ έκανε... άνοιγμα στην ηγέτιδα του "Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν, ενώ παράλληλα προεξόφλησε ότι το κόμμα του, Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) θα αναδειχθεί πρώτο στις ευρωεκλογές. Αν και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα ενώσει επισήμως τις δυνάμεις του με το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, έσπευσε να τονίσει πως στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, το κόμμα του θα βρίσκεται στην ίδια πλευρά με αυτό της Λεπέν, αυτή των ευρωσκεπτικιστών. Ο Φάρατζ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι τα αντιευρωπαϊκά κόμματα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και το 1/3 των εδρών στο ευρωκοινοβούλιο γεγονός που θα τους επιτρέψει να σχηματίσουν, όπως είπε, μία μειοψηφία που θα μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και τους θεσμούς.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φάρατζ είχε κλείσει ερμητικά την...πόρτα στην πρόσκληση της Μαρίν Λεπέν να ενταχθεί το Κόμμα Ανεξαρτησίας στην αντιευρωπαϊκή συμμαχία που στόχο έχει να εξοντώσει το "τέρας των Βρυξελλών".
 
Το κόμμα του Φάρατζ όπως και το Κόμμα Ελευθερίας της Ολλανδίας με ηγέτη τον Γκερτ Βίλντερς ισχυρό σύμμαχο της Μαρίν Λεπέν, φλερτάρουν με τις πρώτες θέσεις στις ευρωεκλογές, σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν «έκρηξη» του ευρωσκεπτικισμού σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.
 
Στο μεταξύ, στη Γερμανία, το "Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα" (NPD), το οποίο περιγράφεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας ως «ρατσιστικό», «αντισημιτικό» και εμφορούμενο από μια τάση «αναθεωρητισμού» της Ιστορίας, μπορεί να εκλέξει έως και τρεις ευρωβουλευτές χάρη σε μία τροποποίηση του εκλογικού συστήματος. Το NPD βάζει στην καρδιά του προεκλογικού του προγράμματος το αίτημα να σταματήσει η μαζική μετανάστευση.
 
Σύμφωνα με τη "Suddeutsche Zeitung", η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου στη Γερμανία το οποίο προέβλεπε πως μόνο κόμματα τα οποία συγκεντρώνουν το 3% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο μπορούν να καταλάβουν έδρες στην ευρωβουλή, ανοίγει την πόρτα ώστε το NPD, το οποίο διεξήγαγε εκστρατεία με συνθήματα όπως «χρήματα για τη γιαγιά αντί για τους Ρομά» και «η βάρκα είναι γεμάτη», να εκλέξει ευρωβουλευτές.
 
Για το NPD, οι μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία συρρέουν στη Γερμανία για να καταχραστούν το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και την επιδοματική πολιτική της χώρας. «Λέμε ότι η Ευρώπη είναι η ήπειρος των λευκών ανθρώπων και πρέπει να παραμείνει έτσι», δήλωσε ο 62χρονος Ούντο Φόιγκτ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του NPD, σε μια σπάνια συνέντευξή του στο Ρόιτερς.
 
 Υπενθυμίζεται ότι, το 2013 τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να τεθεί εκτός νόμου το NPD κατηγορώντας το για «ατιμωτικό ρατσισμό» και «αναγνωρίσιμη σχέση» με τους Ναζί. Το NPD δεν εκπροσωπείται στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω βουλή, ωστόσο έχει αναδείξει μέλη σε δύο κοινοβούλια κρατιδίων. Το κόμμα που ιδρύθηκε το 1964, ζητεί την κατάργηση της ζώνης Σένγκεν, την κατάργηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων και των εργαζομένων ΕΕ, τη διάλυση της ευρωζώνης και την επιστροφή των κρατών στα εθνικά τους νομίσματα .
 
Για τις εφημερίδες "Die Welt" και "Bild", το κόμμα NPD θεωρείται τόσο ακραίο που εκτιμάται ότι θα δυσκολευτεί να βρει συνεργάτες στο ευρωκοινοβούλιο κυρίως λόγω των προσπαθειών από πλευράς Βερολίνου να τεθεί εκτός νόμου αλλά και της ευαισθησίας για το Ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.