Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Σε δίκη ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στη Marfin-Ανάμεσα τους και η Αγ.Παπαθανασοπούλου από το Αίγιο

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατηγορούμενος για τον θάνατο τριών υπαλλήλων του στον εμπρησμό που προκλήθηκε από ρίψη βόμβας μολότοφ στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2010.
Μαζί με τον κ.Βγενόπουλο παραπέμπονται να δικαστούν για την ίδια υπόθεση και τα μέλη του τότε ΔΣ της τράπεζας Ευθύμιος Θ. Μπουλούτας και Ηρακλής Γ. Κουνάδης, καθώς και ακόμα
δέκα στελέχη της από το περιφερειακό δίκτυο, τη διεύθυνση ασφαλείας και την τεχνική υπηρεσία.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: ανθρωποκτονία εξ αμελείας τελεσθείσα διά παραλείψεως κατά συρροή και σωματική βλάβη εξ αμελείας παρ' υποχρέων τελεσθείσα διά παραλείψεως κατά συρροή».
Η ποινική ευθύνη του Ανδρέα Βγενόπουλου και των συγκατηγορουμένων του προέκυψε στην πολυήμερη δίκη, για την ίδια υπόθεση, όπου καταδικάστηκαν ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας και η διευθύντρια του υποκαταστήματος.
Μετά την καθαρογραφή της απόφασης της πρώτης δίκης, αντίγραφα διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος παρέπεμψε στο ακροατήριο με απευθείας κλήση ακόμη 13 στελέχη της Marfin, μεταξύ των οποίων και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.