Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Στην πρώτη δεκάδα με τις «μητροπόλεις των selfies» η Αθήνα

Στη λίστα με τις δέκα «Μητροπόλεις των selfies», δηλαδή των αυτοφωτογραφιών που τραβούν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, βρέθηκε η Αθήνα σύμφωνα με ανάλυση κορυφαίας ιστοσελίδας που ασχολείται με τα social media.

Η Αθήνα κατέκτησε την 10η θέση της λίστας καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που επισκεπτόμενοι την ελληνική πρωτεύουσα θεώρησαν ότι τα ιστορικά της μνημεία, όπως η
Ακρόπολη, ο ναός του Ολυμπίου Διός και οι γραφικοί δρόμοι της Πλάκας και του Θησείου είναι ιδανικά σημεία για να βγάλουν μια selfie.

Τον τίτλο της «παγκόσμια πρωτεύουσας των selfie» κατέκτησε το Λονδίνο, ενώ ακολουθούν η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και η Βαρκελώνη. Σύμφωνα με τους χρήστες, το Big Ben, το London Eye και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι τα πιο ελκυστικά αξιοθέατα για μια αυτοφωτογραφία τόσο για τους Βρετανούς όσο και για τους τουρίστες. Υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 14% των selfies τραβιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τη λίστα συμπληρώνουν το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ρώμη, το Σίδνεϊ και η Κωνσταντινούπολη.

Η ιστοσελίδα Suggestme.com, κατέληξε στις δέκα αυτές πόλεις αναλύοντας 6,3 εκατομμύρια μηνύματα σε Twitter, Facebook, Instagram και αλλού.

Τον περασμένο μήνα το περιοδικό Time είχε δημοσιεύσει μια αντίστοιχη λίστα με τις παγκόσμιες πρωτεύουσες των selfies τοποθετώντας στην πρώτη θέση την πόλη Μακάτι, το οικονομικό κέντρο των Φιλιππίνων και στη δεύτερη το Μανχάταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.