Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Tο μεγαλύτερο minibus της Ford μέχρι σήμερα

Η Ford λανσάρισε το μεγαλύτερό της minibus μέχρι σήμερα για την Ευρώπη. Το νέο Transit Minibus διαθέτει μέχρι 18 καθίσματα και παρέχει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, άνεση και ασφάλεια.

Η εκτεταμένη γκάμα του Transit Minibus, που περιλαμβάνει επίσης 15-θέσια και 12-θέσια μοντέλα, έχει βελτιώσει την απόδοση καυσίμου έως 6% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ο τελευταίος κινητήρας diesel 2.2 L καταναλώνει 7,4 l/100 km* με εκπομπές 196 g/km CO2 σε όλα τα μοντέλα. Χαρακτηριζόμενος από εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρύπων, ο κινητήρας HDT Stage VI διατίθεται σε εκδόσεις 125 PS και 155 PS και εφοδιάζεται με Auto-Start-Stop στάνταρ.

Η άνεση των επιβατών έχει βελτιωθεί σημαντικά, με μία πλήρως εξοπλισμένη πίσω καμπίνα και ανακλινόμενα καθίσματα με υποβραχιόνιο που διατίθενται για πρώτη φορά, μαζί με ανεξάρτητο σύστημα A/C πίσω και με ατομικούς αεραγωγούς σε κάθε κάθισμα. Τα πίσω καθίσματα υιοθετούν εντελώς νέα σχεδίαση που αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης χάρη στη βελτιωμένη, αφρώδη δομή τους, με επενδυμένα προσκέφαλα ρυθμιζόμενου ύψους παντού.

Το Transit Minibus εγκαινιάζει νέα πρότυπα με προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού που είναι μοναδικές στη Ford, όπως Lane Keeping Alert with Driver Alert, και φωνητικά ελεγχόμενο Ford SYNC with Emergency Assistance. Ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει έξι αερόσακους στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και αναδιπλούμενες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα.

Το Transit υιοθετεί επίσης την τελευταία τεχνολογία Electronic Stability Control, και είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη που προσφέρει Curve Control. Πρόκειται για μία μοναδική τεχνολογία που σχεδιάστηκε για να επιβραδύνει το όχημα με ασφάλεια και σταθερότητα όταν μπαίνει πολύ γρήγορα σε μία στροφή όπως η μπάρα εξόδου στον αυτοκινητόδρομο – μαζί με άλλες λειτουργίες όπως το Roll Stability Control.

Το νέο Minibus, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής στο Kocaeli, στην Τουρκία. Η 18-θέσια έκδοση προσφέρει πέντε σειρές καθισμάτων στο πίσω τμήμα της καμπίνας. Η τετραθέσια πίσω σειρά επιτρέπει την αφαίρεση των δύο κεντρικών καθισμάτων για τοποθέτηση αποσκευών ή μιας αναπηρικής πολυθρόνας.Άλλες καινοτομίες είναι μία πολύ φαρδιά συρόμενη πλαϊνή πόρτα με στάνταρ ηλεκτρικό πλαϊνό σκαλοπάτι για ευκολότερη είσοδο και έξοδο. Λόγω της βελτιωμένης πρόσβασης που προσφέρει η πλαϊνή πόρτα, δεν χρειάζεται πλέον έξοδος κινδύνου πίσω, κάτι που επέτρεψε στους μηχανικούς να διαμορφώσουν διαφορετικά την πίσω σειρά με ένα έξτρα κάθισμα. Με αυτή την αλλαγή, οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγέλνουν κοτσαδόρο για τη μεταφορά πρόσθετου εξοπλισμού σε τρέιλερ.

Η καμπίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη, ενώ εμφανής είναι η χρήση premium, ανθεκτικών υλικών που χαρίζουν ποιότητα επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου. Τα πλαϊνά παράθυρα είναι κατά 200 mm ψηλότερα συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου για καλύτερη ορατότητα και πιο φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον. Κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του ατομικό κρεμαστάρι, ενώ ποτηροθήκες υπάρχουν σε όλες τις σειρές καθισμάτων.

Το Transit Minibus προσφέρει μία πολύ άνετη θέση οδήγησης, με περισσότερο χώρο και κολόνα τιμονιού πλήρως ρυθμιζόμενη ως προς την κλίση και την απόσταση. Οι μηχανικοί βελτίωσαν επίσης την οδική συμπεριφορά του οχήματος το οποίο κινείται με άνεση επιβατικού αυτοκινήτου και με μειωμένα επίπεδα θορύβου.

Οι οδηγοί μπορούν να βασίζονται σε μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών από την τελευταία γκάμα επιβατών οχημάτων Ford, όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, Rear View Camera, και μία πρίζα 230V για τη φόρτιση laptop ή άλλων ηλεκτρικών συσκευών χωρίς ειδικούς αντάπτορες.

Το Transit Minibus ωφελείται από τα πολύ αυστηρά παγκόσμια πρότυπα δοκιμών και αντοχής επαγγελματικών οχημάτων της Ford, στα πλαίσια των οποίων τα οχήματα Transit έχουν καλύψει το αντίστοιχο 11 εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε σκληρές δοκιμές σε Ευρώπη και Β. Αμερική, δηλαδή ο γύρος του κόσμου 275 φορές. Από αυτά, πάνω από 500.000 χιλιόμετρα έχουν οδηγήσει πραγματικοί πελάτες Transit.

Οι τεχνικοί φρόντισαν επίσης να απλουστεύσουν τη διαδικασία πλήρωσης του πρόσθετου AdBlue για τον κινητήρα HDT6: χάρη στο βολικό σημείο πλήρωσης δίπλα στο σύστημα Easy Fuel, η διαδικασία γίνεται εύκολα κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού.

Το Transit είναι η ναυαρχίδα της πλήρως ανανεωμένης και διευρυμένης οικογένειας Transit, αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς επένδυσης σε νέα προϊόντα, στο πλαίσιο της οποίας η Ford αντικατέστησε ολόκληρη τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της μέσα σε 24 μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.