Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Στο 44% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Αργεντινή

Νέος τρόπος υπολογισμού από την κυβέρνηση για να καμφθούν οι αντιδράσεις

Τον νέο δείκτη τιμών καταναλωτή παρουσίασε η Αργεντινή, όπως είχε προαναγγείλει, σε μια προσπάθεια να ξαναχτίσει τις σχέσεις της με τους ξένους επενδυτές.

Ποια είναι η πιο ευάλωτη αναδυόμενη αγορά;

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε πως, βάσει των οικονομικών της μετρήσεων, η Τουρκία είναι... σήμερα «η πιο ευάλωτη αναδυόμενη αγορά στο κόσμο», ακολουθούμενη από την Βραζιλία και την Ινδία.

Η ανάλυση της Fed βρήκε πως οι πιο ευάλωτες οικονομικά αγορές είναι στις χώρες που έχουν προβεί στην μεγαλύτερη υποτίμηση του νομίσματός τους και σε εξίσου μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού.

Αυτή η κατάσταση «φωτογραφίζει» την

Στην 36η θέση παγκοσμίως τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Στην 36η θέση σκαρφάλωσαν φέτος τα ξενοδοχεία της Αθήνας από την 50η που ήταν πέρυσι στην παγκόσμια κατάταξη, όσον αφορά στο βαθμό ικανοποίησης που προσφέρουν στους πελάτες τους.
Όπως κάθε χρόνο η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr διεξήγαγε έρευνα και παρουσιάζει τους 100 προορισμούς παγκοσμίως που σύμφωνα με τις κριτικές των ταξιδιωτών, διαθέτουν ξενοδοχεία τα οποία ικανοποιούν και με το παραπάνω τις προσδοκίες τους. Το Λονδίνο και φέτος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Αύξηση στις ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων

Εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν οι συνδρομές των ψηφιακών εκδόσεων του αυστραλιανού Τύπου την ίδια στιγμή που μειώνεται η κυκλοφορία των έντυπων εκδόσεων.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Η κυκλοφορία της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας The Australian αυξήθηκε 45% ( 53. 019 συνδρομές), της εφημερίδας The Age 205% (77.220 συνδρομές) και της εφημερίδας The Sydney Morning Herald 105% (83.558).

Έτσι, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, συνολικά οι εφημερίδες έχουν τώρα μεγαλύτερη κυκλοφορία (έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις) και πολλαπλάσιο αναγνωστικό κοινό.

Δεν ήξεραν τι να κάνουν οι ασφαλισμένοι - βρήκαν κλειστά τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ - αγανάκτηση και εικόνες θλίψης στην Πάτρα

Γιατροί, νοσηλευτές , υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς καλούνται με εγκύκλιο που έφτασε χθες Πέμπτη να παραδώσουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα κλειδιά και τα υλικά που έχουν χρεωθεί.

Χωρίς υπεραξία τα παλιά ακίνητα

Στην κατάργηση του φόρου υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων που κατέχουν οι φορολογούμενοι για... διάστημα μεγαλύτερο από 20 έως 25 χρόνια προχωρά το υπουργείο Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις και τα προβλήματα που ανέκυψαν στον υπολογισμό του φόρου κυρίως για τα παλιά ακίνητα όπου δεν υπάρχει βάση δεδομένων για αντικειμενικές τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη διορθωτική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, όσοι πολίτες είχαν αγοράσει ακίνητο πριν από 20 με 25 χρόνια δεν θα επιβαρυνθούν με φόρο υπεραξίας

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»: Έρευνες και στην Πάτρα για την κομπίνα των 220 εκατομμυρίων ευρώ

Παράνομες συναλλαγές, απειλές και καθεστώς τρόμου για διευθυντικά στελέχη και άλλους
Τεράστια απάτη ύψους 220 εκατ. ευρώ, συνοδευόμενη από εγκληματικές επιθέσεις, παράνομες παρακολουθήσεις και άλλες παράνομες ενέργειες ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ., η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ, οι δικαστικές αρχές αλλά και η ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης OLAF. Αντικείμενο της έρευνας είναι η παράνομη είσπραξη κοινοτικών κονδυλίων από ομάδες ιδιωτών, έχοντας πιθανώς συνεργασία με κρατικούς υπαλλήλους, για προγράμματα που σχετίζονται με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

«Ακαταλαβίστικες ιστορίες» στον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου

«"Ηλίου Φαεινότερον", "Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις", "Δεν καταλαβαίνω γρυ" και άλλες ακατανόητες ιστορίες...»

Με αυτό το τίτλο, η ομιλία της Δήμητρας Καμπέλη, υπεύθυνης Επικοινωνίας, Δικτύωσης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, μαγνήτισε Ροταριανούς και φίλους που παρακολούθησαν την συνεστίαση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Κατανόησης του Rotary, στην οποία και είναι αφιερωμένος ο μήνας Φεβρουάριος.

ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ: Πατρινός εργολάβος έφτιαξε τις Εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι

Οι ιδιοκτήτες μιλούν για επίγειους τάφουςΠατρινός είναι ο εργολάβος που κατασκεύασε τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι (στα μέσα της δεκαετίας του '70) και οι οποίες αποδείχτηκαν... χάρτινες, αφού αρκούσαν δύο σεισμοί της τάξης των 6 Ρίχτερ για να καταρρεύσουν! «Ηρθε τις έφτιαξε, χρησιμοποίησε υλικά για πέταμα και ιδού το αποτέλεσμα» δήλωνε στην κάμερα του Lepanto κάτοικος της περιοχής. Δεν γνωρίζουμε 

«Γίνατε δεκτοί» απάντησε κατά λάθος το MIT σε όλους τους υποψήφιους φοιτητές

Πανηγυρισμούς πρέπει να προκάλεσε e-mail του ΜΙΤ σε υποψήφιους εισακτέους που τους ενημέρωνε ότι έγιναν δεκτοί στο Πανεπιστήμιο. Μόνο που βιάστηκαν να χαρούν...


Το MIT ανακοίνωσε ότι μπέρδεψε τις λίστες του και έστειλε κατά λάθος το μήνυμα σε όλους τους υποψήφιους φοιτητές.

«Είστε σε αυτή τη λίστα επειδή γίνατε δεκτοί στο ΜΙΤ!» Αυτό διάβασαν οι υποψήφιοι στο μήνυμα που τους ήρθε στο e-mail τους.

ΠΑΤΡΑ: "Καμπάνες" στις δύο Ρουμάνες που είχαν κατακλέψει εκκλησίες της Πάτρας

Ποινή κάθειρξης 13 και 7 ετών αντίστοιχα επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, οι οποίες κατηγορούνται ότι μαζί με τρία ακόμα άτομα έμπαιναν σε εκκλησίες και αφαιρούσαν εικόνες και τάματα.

Οι γυναίκες κατηγορούνται για τη διάπραξη 12 κλοπών σε Ιερούς Ναούς της Πάτρας, μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της σπείρας τον Ιανουάριο του 2013.Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη.

Εμφανίζονταν ως πιστές στους ιερούς ναούς, αλλά ο πραγματικός σκοπός τους ήταν να βρουν τα σημεία στα οποία υπήρχαν τα τάματα και οι εικόνες. Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ δρούσαν ,με συγκεκριμένη μέθοδο.

Πώς η κόντρα 3 μαθηματικών που έκλεβαν ο ένας τον άλλο, οδήγησε σε μια σπουδαία ανακάλυψη

Είτε λόγω της τεράστιας συμβολής τους στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων, είτε λόγω της φανταστικής τους ιδιότητας, οι μιγαδικοί αριθμοί είναι ευρέως διαδεδομένοι σε όλο το κόσμο...


Ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον τομέα των μαθηματικών, γνωρίζουν αρκετά καλά τον φανταστικό κόσμο των μιγαδικών, μόνο και μόνο επειδή η μη πραγματική τους ύπαρξη τους δημιουργεί τεράστια εντύπωση.

Όλες οι ρυθμίσεις για για τα “κόκκινα” δάνεια - Από την άνοιξη οι αιτήσεις στις τράπεζες

Σε εφαρμογή τίθεται από την άνοιξη το σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους», στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης επίσημης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος και των 

Πτυχιούχοι ΑΕΙ στρέφονται στο ναυτικό επάγγελμα

Επισκέψεις σε Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού πραγματοποιούν, κάθε χρόνο, στελέχη ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών... προκειμένου να αποκτήσουν ίδια άποψη για το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μελλοντικούς Έλληνες αξιωματικούς που θα επανδρώσουν τα πλοία του ελληνικού στόλου.

Κατέγραψαν προβλήματα όπως η εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, η στέρηση αρκετών προνομίων, που είχαν οι σπουδαστές, όπως η σίτιση μέσα στη σχολή, η στέρηση φοιτητικής κάρτας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πολλές άλλες ελλείψεις. Από την άλλη πλευρά όμως συνάντησαν σπουδαστές, πτυχιούχους ΑΕΙ και

Πόσα κιλά μπορώ να χάσω σε ένα μήνα;

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που μπορεί στην αρχή να σας ικανοποιήσει, αλλά μακροπρόθεσμα μόνο προβλήματα και υψηλό βάρος μπορεί να δημιουργήσει. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι φυσιολογικά χάνοντας βάρος, χάνουμε λίπος, υγρά και κάποιο ποσό μυϊκού ιστού.

Δουλειά στο αντικείμενό τους θα πιάνουν 30000 νέοι το χρόνο -Το νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Τριάντα χιλιάδες νέοι απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης κάθε χρόνο και μέχρι το 2020 θα βρίσκουν εγγυημένα εργασία-μαθητεία σε επιχειρήσεις για τουλάχιστον ένα χρόνο, πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν.
Θα αμείβονται με το 70% του βασικού μισθού, με ασφάλιση και με σοβαρές προοπτικές μόνιμης πρόσληψης μέσω κινήτρων που θα παρασχεθούν στις επιχειρήσεις (π.χ επιδότηση ποσοστού εργοδοτικών εισφορών) 


Το κόψιμο του τσιγάρου βελτιώνει την ψυχική υγεία

Το κόψιμο του καπνίσματος δεν ωφελεί μόνο τη σωματική υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο, καρδιοπάθεια και άλλες νόσους, αλλά... επίσης κάνει καλό και στην ψυχική-νοητική υγεία, σε μερικές περιπτώσεις το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι βοηθούν τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μία βρετανική και μία αμερικανική.

Οι νέες μελέτες καταρρίπτουν τον ευρέως διαδεδομένο μύθο (ιδίως μεταξύ των ίδιων των καπνιστών) ότι το κάπνισμα κάνει καλό στο μυαλό και στην ψυχική διάθεσή τους, ηρεμώντας τους και βοηθώντας τους να χαλαρώσουν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις εν λόγω έρευνες, οι καπνιστές, είτε έχουν προϋπάρχοντα διαγνωσμένα ψυχικά προβλήματα είτε όχι, θα έχουν ακόμα

Πατρινός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια - τον έσωσε φίλος του... στο παρά πέντε

Δυο μέρες μετά την αυτοκτονία του 47χρονου στον Άγιο Βασίλειο, ένας άνδρας 54 ετών σήμερα τα ξημερώματα προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, καταπίνοντας χάπια.

Ηλεία: "Αγριεύουν" οι αγρότες στα μπλόκα

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες της Ηλείας και  ειδικά μετά την επιστροφή από την  άκαρπη συνάντηση με τον υπ. Γιάννη Στουρνάρα και τις «εμπρηστικές» όπως τις χαρακτήρισαν απαντήσεις του κ. Θεοχάρη που τους προέτρεψε να μην συντηρούν ιδιωτικά αυτοκίνητα, όπως δεν έχει και ο ίδιος αν δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους ! 

Πέντε λόγοι που αποδεικνύουν γιατί οι άνδρες έχουν πρακτικό εγκέφαλο και οι γυναίκες συναισθηματικό

Μετά την ολοκλήρωση 20ετούς έρευνας, επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών έχουν μεταξύ τους μεγάλες διαφορές...


Μάλιστα, αυτό που προέκυψε από τη μελέτη είναι πως τα δύο φύλλα έχουν φυσιολογικά διαφορετικές δεξιότητες, ενώ ο εγκέφαλος των ανδρών είναι από 8% έως 13% μεγαλύτερος, από αυτόν των γυναικών.

Οι εξισώσεις «διεγείρουν» τον εγκέφαλο

Σε μερικούς ανθρώπους δεν υπάρχει διαφορά είτε βλέπουν ένα πίνακα του Βαν Γκογκ, είτε ακούνε Μπαχ, είτε κοιτάζουν το Πυθαγόρειο Θεώρημα.Τα μαθηματικά μπορούν να γοητεύσουν κάποιον -κατά προτίμηση έναν μαθηματικό που τα καταλαβαίνει!- τόσο πολύ που να διεγερθούν οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου του, οι οποίες ενεργοποιούνται και στη θέα ή την ακρόαση ενός μεγάλου έργου τέχνης.

Πάτρα: Σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στις μονάδες του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ - Σύγχυση από το λουκέτο

Σε διαθεσιμότητα βγαίνουν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ στην Πάτρα, μιας και εστάλη η σχετική εγκύκλιος με την οποία καλούνται να παραδώσουν μέχρι τη Δευτέρα όλα τα κλειδιά και τα υλικά που έχουν χρεωθεί.
Αυτό σημαινει ότι μπαίνει τουλάχιστον προσωρινά, λουκέτο σε όλα τα καταστήματα ΙΚΑ στην Πάτρα και το Νομό Αχαϊας καθώς βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 130 εργαζόμενοι διοικητικοί και νοσηλευτές και 150 γιατροί που υπηρετούν στο ΙΚΑ.

Μειώθηκαν 10,3% οι τιμές των ακινήτων

Συνεχίστηκε, με επιβραδυνόμενο ρυθμό, το 2013 η πτώση στις τιμές των ακινήτων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι τιμές των διαμερισμάτων υποχώρησαν τη χρονιά που πέρασε κατά 10,3%. Έτσι τη διετία 2012-13 η μείωση των τιμών έφθασε το 22%.

Nokia: Άλλαξε τα χρώματα στα fanpages της από μπλε στο πράσινο του Android!

Και ενώ οι φήμες για το Nokia Normandy το πρώτο κινητό της Nokia με Android συνεχίζονται η εταιρεία προβαίνει σε μια κίνηση που φουντώνει ακόμα περισσότερο της φήμες.

Πριν λίγες ώρες η Nokia άλλαξε την εμφάνιση των fanpage της σε Twitter και Facebook από το παραδοσιακό μπλε-άσπρο σε πράσινο-άσπρο.

Δεν θέλουμε να γίνουμε συνωμοσιολόγοι αλλά το πράσινο είναι το κλασικό χρώμα που

Φονικό κύμα κακοκαιρίας σε Βρετανία και ΗΠΑ

Απανωτά είναι τα κύματα κακοκαιρίας τα σαρώνουν τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και υλικές ζυμιές 

Καθώς τα νερά από τις πλημμύρες δεν υποχωρούν στη Βρετανία και ο Τάμεσης συνεχίζει να φουσκώνει βυθίζοντας μεγάλες εκτάσεις κάτω από τα νερά του, δεκάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τους θυελλώδεις ανέμους που με ταχύτητες που έφτασαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους στη Δυτική Αγγλία και την Ουαλία.

Γρίπη: Στα 32 τα θύματα, ανάμεσά τους και ένα 2χρονο παιδί

Θερίζει η γρίπη, η  οποία φέτος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους έφτασαν τους 32, ανάμεσά τους και ένα παιδάκι μόλις 2 ετών, ενώ 60 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Πάτρα: Τα άκουσε ο Χάρης Θεοχάρης στην Α΄ ΔΟΥ

Επίσκεψη στις Εφορίες της Αχαϊας πραγματοποιεί από το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Το πρωί επισκέφθηκε το Αίγιο και στη συνέχεια την Α' ΔΟΥ Πατρών. Εκεί όταν ανέβαινε για να συναντηθεί με τον Διευθυντή, δέχθηκε τις διαμαρτυρίες κάποιων φορολογούμενων. Μάλιστα δύο εξ αυτών έβαλαν τις φωνές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Ζητούνται καλοί χάκερ -Διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο πώς να παραβιάζουν το ίντερνετ και γίνονται περιζήτητοι

Ποιος μπορεί να φανταστεί αστυνομικούς να εκπαιδεύονται πώς να... κλέψουν, προκειμένου να προλάβουν το έγκλημα; Κι όμως, κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όρους διαδικτύου. Γιατί οι χάκερ εκπαιδεύονται και πλέον είναι περιζήτητοι.

Στο πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης για παράδειγμα, η παραβίαση δικτύων και υπολογιστών αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης για τους φοιτητές. Εκεί μαθαίνουν πως να «εισβάλλουν» στο ίντερνετ αλλά και σε κινητά τηλέφωνα, παρακολουθώντας μαθήματα για τον «ασύρματο ηλεκτρονικό πόλεμο» και τα «σύγχρονα κακόβουλα προγράμματα». Τα συγκεκριμένα βέβαια έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι φοιτητές να μάθουν πως να προλαμβάνουν αυτού του είδους τις επιθέσεις.

Συνελήφθη για χρέη 228.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Για χρέη προς το δημόσιο συνελήφθη 49χρονος βιοτέχνης στη Ρόδο.
Η σύλληψη του 49χρονου έγινε χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε 


Τους «έκατσαν βαριά» τα μύδια στο Άβατο Ξάνθης – 93 σακιά τους οδήγησαν στο κρατητήριο!

Χειροπέδες σε δυο 48χρονους ημεδαπούς φόρεσαν το βράδυ της Πέμπτης Αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου καθώς... μετέφεραν με το φορτηγάκι τους μεγάλη ποσότητα οστρακοειδών χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις. 

Πιο συγκεκριμένα οι δυο 48χρονοι βρίσκονταν στο Άβατο Ξάνθης με το όχημά τους μέσα στο οποίο οι Αστυνομικοί εντόπισαν 93 σακία με μύδια, συνολικά βάρους 1.500 κιλών περίπου, παραβαίνοντας τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Προωθείται τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για θέματα διαφθοράς

Η ενεργοποίηση μιας τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών για περιπτώσεις διαφθοράς στη βόρεια Ελλάδα προωθείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος και με εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής. Αντίστοιχη γραμμή λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στην Αθήνα και ήδη έχει καταγράψει έναν εντυπωσιακό αριθμό καταγγελιών από απλούς πολίτες που δεν είχαν πού αλλού να αποταθούν.

Τα 4 απλά πράγματα που προστατεύουν το δέρμα σας!

Αν είστε γυναίκα, τότε το θέμα «τέλειο δέρμα» σίγουρα θα σας απασχολεί!

Χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη, υπάρχουν 4 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, τα οποία όχι μόνο προστατεύουν την επιδερμίδα σας, αλλά θα την κάνουν να φαίνεται πιο λαμπερή και υγιής.

Δώστε «ανάσα» στο δέρμα σας

Σίγουρα θα θέλετε να έχετε πάντα τέλειο makeup, ωστόσο μία φορά το μήνα δώστε στην επιδερμίδα σας ένα διάλειμμα δύο ημερών, προκειμένου να ανανεωθεί και να ξαναβρεί την ισορροπία της.

Εσύ έχεις πιει παγωμένο ελληνικό καφέ; Αν όχι... χάνεις !

Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και ξενερώνεις που δεν μπορείς να τον απολαύσεις τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο... μη σκας ! Σου έχουμε τη λύση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με..είναι το τέλειος !
Για να στο λέω αυτό εγώ , που πίνω επί 10 χρόνια πρωί , μεσημέρι , βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει...

Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη , αλλά αξίζει τον κόπο.

Αγαπούν την Ελλάδα οι Σουηδοί τουρίστες

Έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Σουηδών φαίνεται ότι αποτελεί η Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 626.000 άτομα επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2013, σημειώνοντας αύξηση περίπου 15% σε σύγκριση με το 2012.

Αυστραλία: Ιδιωτικοποιήσεις ύψους 130 δισεκ. δολαρίων

Η Αυστραλία ετοιμάζει ένα σχέδιο να πουλήσει εταιρίες και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου συνολικής αξίας 130 δισεκ. δολαρίων που εκτείνονται από ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι στύλους ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Αυστραλός Θησαυροφύλακας, Joe Hockey, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και 

Στρατός και αστυνομία προστατεύουν από τους Ταλιμπάν τους Καλάσας

Μια απειλή των Ταλιμπάν εναντίον των Καλάσα στο Πακιστάν έχει κάνει τις αρχές να ενισχύσουν την ασφάλεια γύρω από την... κοινότητα αυτή, που πιστεύεται ότι αποτελείται από απογόνους του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στρατός και επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην απομακρυσμένη περιφέρεια Τσιτράλ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου ζουν αρκετές χιλιάδες Καλάσα, δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο κορυφαίος αξιωματούχος της

Ισπανία: Δάσκαλος κακοποιούσε σεξουαλικά μαθήτριές του


Ένας δικαστής της Μαδρίτης αποφάσισε σήμερα να τεθεί υπό προληπτική κράτηση ένας δάσκαλος ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και του απήγγειλε κατηγορίες για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση 12 μαθητριών του, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Σε δύο μήνες θα ξανανοίξουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, αλλά ως ΠΕΔΥ

Άκρως προβληματική θα είναι η διαδικασία μετατροπής του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρειών υγείας και η μεταφορά των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι Αμερικανοί ασφαλιστές ψάχνουν «άτρωτους νέους» για να καλύψουν το κόστος των ηλικιωμένων ασθενών

Οι Αμερικανοί ασφαλιστές προσβλέπουν στους επονομαζόμενους «άτρωτους νέους» («young invincibles») για να... αντισταθμίσουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πιο ηλικιωμένων και ασθενών στο πλαίσιο του Αffordable Care Act, γνωστού και ως Obamacare.
Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όμως, προσπαθεί να προσελκύσει τους νέους μέσω των κοινωνικών δικτύων ή στρατολογώντας διασημότητες.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, για παράδειγμα, άνοιξαν σχετικές συζητήσεις στo Google+ και

Παιδόφιλοι στέλνουν e-mail και «παγιδεύουν» τους υπολογιστές

Πως ανοίγουν τις κάμερες και παρακολουθούν τα παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν - Μεγάλη προσοχή συνιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Είναι μία εφιαλτική, μία αρρωστημένη πραγματικότητα! Παιδόφιλοι προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια και αγόρια μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια τους στέλνουν e- mail - «παγίδα» με το οποίο αποκτούν τον έλεγχο του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.

Ένας ταξιτζής αφοσιωμένος... στην απάτη - Έκλεψε 8.310€ από το κράτος με το ίδιο κόλπο!

Ο ταξιτζής κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου - Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε...


Μια ακόμη υπόθεση από το λεγόμενο "σκάνδαλο των νεφροπαθών" με το οποίο άτομα που είχαν ανάγκη αιμοκάθαρσης σε συνεργασία με ιδιοκτήτες ταξί, εμφάνιζαν εικονικές ταμειακές αποδείξεις για να εισπράττουν ψευδή οδοιπορικά από το ΙΚΑ, εκδικάστηκε χθες (13-02-2014) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Μεσόγειος S.O.S: Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικού

Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικού του Τουρισμού κατέθεσαν Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Δήμοι νησιών του... Αιγαίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Οι προσφυγές κατατέθηκαν την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014.

Το εν λόγω Χωροταξικό του Τουρισμού (ΦΕΚ 3155 Β΄/12-12-2013) αυτοπροβάλλεται ως τροποποίηση του Χωροταξικού του Τουρισμού του 2009 (ΦΕΚ 1138 Β΄/11-06-2009), αλλά στην

Θεσσαλονίκη: Πάνω από τα όρια η ατμοσφαιρική ρύπανση

Αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την ατµοσφαιρική ρύπανση και τους κινδύνους που αυτή εγκυµονεί για τον... ελληνικό πληθυσµό διαπιστώνεται μέχρι σήμερα από τους επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας.Την παραπάνω διαπίστωση έκανε η καθηγήτρια του τµήµατος χηµείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντινή Σαµαρά στην ομιλία της στο συμπόσιο "Ποια Ελλάδα;", το οποίο διοργανώνεται από το ΑΠΘ.

Πάτρα: 54χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια έκανε τα ξημερώματα ένας 54χρονος. 
Σύμφωνα με το patrastimes, ο άνδρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο του, του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Ο φίλος του ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σπίτι του 54χρονου, στην περιοχή των Πέντε Δρόμων λίγο μετά τις 1.00 τα ξημερώματα και βρήκαν τον άνδρα, ο οποίος είχε ήδη πάρει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Σε ποια ομάδα ανήκει η ψυχή σας;

Το αρχείο της ψυχής μας μπορεί να μας πει ένα σωρό πληροφορίες σχετικά με το σκοπό της ζωής μας, για το ποιοι είμαστε σε ψυχικό επίπεδο και τι ήρθαμε να κάνουμε στη Γη...

Σίγουρα έχουμε αισθανθεί ότι η ζωή μας έχει ένα βαθύτερο, πιο ουσιαστικό σκοπό, αλλά δεν ξέρουμε ποιος είναι. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα 7 τύπων ψυχής, που θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον αληθινό εαυτό μας.

Φροντιστές ~ Caregivers

Έρχεται το Angry Birds Stella

Το Angry Birds, το γνωστό παιχνίδι της Rovio για mobile συσκευές και όχι μόνο, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο μέλος στην οικογένειά του κι αυτό είναι το Angry Birds Stella.

Η Rovio συνηθίζει να μας προετοιμάζει μέσα από τα social media για τις κινήσεις, ωστόσο έχουμε προς το παρόν λίγες πληροφορίες για το επερχόμενο παιχνίδι.

Ένα βήμα πριν τη φυλακή για χρέη ο Τάσος Χαλκιάς

Τα χρέη έφτασαν στο σημείο που τον οδήγησαν ένα βήμα πριν φυλακιστεί…


«Ναι. Προς το παρόν είμαι σε μια επικοινωνία για τα χρέη μου που είναι στην εφορία και στο ΤΕΒΕ, όπου έχω πάρει μια αναστολή κατά κάποιο τρόπο για να κάνω μια διευθέτηση. Πιστεύω ότι θα μπορέσω, όταν αρχίσω να πληρώνομαι από την τηλεόραση, να κάνω μια συνδιαλλαγή με το 


Μουσείο & Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής στην Κρήτη, Γιώργης Κουτάντος ή Τσακαλογιώργης - Γλύπτης,«Ο Αετός και ο Όφις» μήκους περίπου έξι μέτρων

Το Μουσείο Ξυλογλυπτικής βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και είναι μια μόνιμη συλλογή του γλύπτη Γεωργίου Κουτάντου. Στην Αξό Μυλοποτάμου, μία ώρα από τις πόλεις του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου,μέσα στο φυσικό περιβάλλον, εκτίθενται σε ένα διώροφο νεόκτιστο χώρο 300 τ.μ., περισσότερα από εκατό γλυπτά, χειροποίητα έργα τέχνης από ένα σφυρί και ένα σκαρπέλο. Οι διαστάσεις των γλυπτών είναι σε φυσικό μέγεθος, ενώ ορισμένα από αυτά παρουσιάζονται σε μεγαλύτερες διαστάσεις,
όπως «Ο Αετός και ο Όφις» μήκους περίπου έξι μέτρων, «Οι Γονείς μου και Εγώ» ύψους περίπου τριών μέτρων, «Η Μικρή Γοργόνα» μήκους πέντε μέτρων κ.ά.

Τουλάχιστον 15 νεκροί από «τρομοκρατική επίθεση» στην Κίνα

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο πολίτες και δύο αστυνομικοί

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια μιας επίθεσης στην επαρχία Σιντζιάνγκ, μεταξύ αυτών και οκτώ «τρομοκράτες», τους οποίους σκότωσε η αστυνομία, ενώ τρεις ακόμη κατάφεραν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά που έφεραν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ελαιόλαδο, φάρμακο για δυσκοιλιότητα και αυχενικό

Όλοι ξέρουμε ότι το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Ας δούμε 10 χρήσεις του ελαιολάδου, εκτός κουζίνας, που δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματα υγείας. 
1.Δυσκοιλιότητα: 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε βράδι πριν τον ύπνο δρα ως ήπιο ηπακτικό
2.Μέθη: 1 κουταλιά ηρεμεί το στομάχι, απαλύνοντας τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.